top of page

SOBRE NOSALTRES

Cia. la Carraca som la Núria, en Miquel, l’Oscar, la Monica, la Cristina, i l'Omar, sis actrius especialitzades en diverses disciplines: teatre físic, gestual, d’objectes, musical i textual. També som educadores i mestres.

 

Després de dedicar-nos a fer tallers i classes a diverses entitats, decidim  unir-nos per impulsar el nostre propi projecte pedagògic que hem anomenat “El taller de les arts”. Amb aquest nom, englobem allò que per nosaltres és clau en l’aprenentatge de qualsevol procés artístic:

 

Entenem que en el teatre hi participicen diferents llenguatges artístics, i per això, a partir dels interessos dels infants, ens proposem treballar tals llenguatges a partir d’un eix vertebrador temàtic escollit pel grup. D’aquesta manera, volem experimentar i investigar amb materials sonors, escenogràfics, corporals, plàstics i narratius que ens duguin de forma ''natural'' al joc escènic.

 

El treball que fem durant el curs finalitza amb una petita mostra oberta d’allò que hem anat treballant durant els mesos anteriors en el cas de mitjans i grans. Amb els grups de petits, obrirem les portes de l’espai i convidarem a les famílies a entrar i observar com treballem.

COM TREBALLEM

A partir de grups reduïts, amb dos educadores per grup, oferim un espai on els participants es podran relacionar amb les pràctiques escèniques des del joc i l’experimentació,  posant èmfasi en el procés més que en el resultat. Seguim una línea pedagògica evolutiva, si bé a infantil es tenen en compte totes les disciplines artístiques que s’integren en les pràctiques escèniques, a mitjans i posteriorment a grans anem especificant les diverses maneres de treballar tot allò que té a veure amb el fet escènic (disciplines interpretatives, espai escènic, espai sonor)

 

Amb els petits (P3, P4 i P5) posarem l’accent en el treball vivencial i manipulatiu de diferents materials, ja siguin auditius, plàstics, visuals o literaris i ho farem des del joc i l’exploració individual i grupal. A mesura que el curs avanci, anirem prenent consciència de què vol dir l’espai escènic i com, de forma natural, traslladem el joc ordinari al joc escènic anomenant i reconeixent el fet teatral en particular.

 

Els mitjans (1r, 2n i 3r), seguirem partint d’un material prop​osat i explorant les seves diferents qualitats com en el grup de petits però farem una passa més, cercarem l’aplicabilitat escènica que pot aportar cada proposta, coneixent, identificant i anomenant els llenguatges teatrals diferents. Connectarem les sessions amb un referent artístic passat o contemporani que treballi a partir del material triat a cada sessió.

 

El grans (4t, 5è i 6è), pujaran l’últim esglaó endinsant-se plenament en l’exploració de diferents tipologies d’arts escèniques, coneixent-les i entrenant-les, amb tot el que ens poden aportar, sempre des del joc i de la voluntat de generar material de forma col·lectiva.

bottom of page